הקריסה היא בת למשפחת ההרדופיים, וככזאת – מצפים ממנה להיות רעילה…
פריה של הקריסה אכיל בהחלט, וממקום מוצאה – נטאל שבדרום אפריקה – היא הופצה לגידול מסחרי לארצות רבות בעולם.
את הפרי ניתן לאכול על קליפתו ועל זרעיו, ואף ניתן לשלבו בדברי מאפה כמו עוגות ופשטידות, או לקשט בו סלטי פירות וגלידות.

עם זאת – הפופולריות של הקריסה כפרי מאכל לא הרקיעה שחקים… ישנן ארצות, שבהן היא מרבה לפרוח, אך ממעטת בפרי – וכך הדבר גם בישראל.
אצלנו בעין-גדי הקריסה מרגישה מצוין, ומפעם לפעם מכבדת אותנו גם בפרי יפהפה.
ניתן לעצבה כגדר חיה וקוצנית, וזהו, אולי, השימוש היותר מוכר של הצמח היפה הזה.

סגירה

עגלת הקניות שלך

אין מוצרים בעגלת הקניות.